Slunj – održana sjednica Vijeća za prevenciju

Slika PU_KA/PU_info/2015/Slunj_vijece_za_prevenciju/naslovnica.jpg

Foto: PP Slunj

U cilju prevencije kriminaliteta i povećanja razine sigurnosti građana i dobara na području Slunja, 10. veljače u Gradskoj vijećnici Grada Slunja održana je sjednica Vijeća za prevenciju. 

Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić članove Vijeća upoznao je sa stanjem sigurnosti na svom postajnom području u 2014. godini. Podsjetio je i na osnovne ciljeve i zadatke Vijeća, odnosno razvoj programa prevencije kriminaliteta na području grada Slunja, te naglasio da se upravo preventivnim aktivnostima utječe na smanjenje kriminaliteta ali i na poboljšanje kvalitete života na području grada. 

Članovi vijeća vodili su aktivnu raspravu o stanju u gradu vezano za prohodnost prometnica u trenutnim zimskim uvjetima, a isto tako u svojim izlaganjima osvrnuli su se na sve zamijećene probleme lokalne zajednice te su dogovorena koordinirana postupanja nadležnih institucija. 

Ujedno, dogovorene su aktivnosti koje se namjeravaju provoditi u narednom periodu od kojih je potrebno izdvojiti povećanje sigurnosti djece i mladih te prevencija maloljetničke delikvencije, sigurnost u prometu, prevencija zlouporabe droga i konzumiranja alkohola kod mladih, sigurna turistička sezona, kao i nasilje u obitelji i pomoć žrtvama nasilja. 
 



Stranica