„Sigurno u prometu 2024.“ – natjecanje u poznavanju prometnih propisa

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Zupanijsko_natjecanje_sigurno_u prometu_2024_Josipdol/1a.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

I ove godine organizirano je natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom

Foto: Osnovna škola "Josipdol"

Hrvatski autoklub u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje i ove godine organizira natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.
 
Cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

Jučer, 25. travnja u Josipdolu u Osnovnoj školi "Josipdol" održano je županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2024.” u organizaciji Autokluba „Karlovac“.
 
U natjecanju je sudjelovalo 12 škola s po 4 predstavnika učenika 5. razreda (dvije djevojčice i dva dječaka), odnosno ukupno 48 natjecatelja.
 
Nagrađeni su najbolji u kategorijama djevojčice, dječaci i škole ekipno s prigodnim darovima i peharima, dok su prva mjesta u kategorijama djevojčice i dječaci nagrađena biciklima.
 
Najbolja dva dječaka i dvije djevojčice predstavljat će ekipu Karlovačke županije na državnom natjecanju koje će se održati od 21. do 24. svibnja 2024. godine u Puli.
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Policijske postaje Ogulin na čelu s načelnikom Goranom Vukeljom aktivno su popratili i podržali ovo natjecanje te čestitali svim sudionicima, a posebno pobjednicima.

Pisane vijesti | Promet i vozila