Rezultati pojačanog nadzora brzine kretanja vozila po Planu ROADPOL-a

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Akcijom se nastoji potaknuti svijest vozača da poštuju prometne propise ograničenja brzine kretanja vozila

Foto: ilustracija
 
Tijekom provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koji je proveden od 15. do 21. travnja na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je ukupno 365 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, od čega je 30 prekršaja prekoračenja brzine utvrđeno u 24-satnom nadzoru brzine kretanja vozila koji je proveden 19. travnja.
 
Građani su dostavili 52 prijedloga lokacija za mjerenje brzine od kojih je 20 prijedloga usvojeno te je na ukupno 28 lokacija na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke proveden nadzor brzine kretanja vozila.

Preostale prijedloge građana za nadzor brzine policija će uzeti u obzir tijekom cijele godine kroz redovan rad i buduće preventivno-represivne akcije.

Podsjećamo da se ova akcija provodila temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe. Provedena je u istom razdoblju na području cijele Hrvatske s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenju broja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.
 
Akcijom se nastoji potaknuti svijest vozača da poštuju prometne propise ograničenja brzine kretanja vozila.

Priopćenja | Promet i vozila