Rezultati Speed Marathona

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/ROADPOL-24satni nadzor brzine_2021/naslovnica_Velika_Jelsa.jpg
  • Slika
  • Slika

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 215 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h

Foto: PU karlovačka, ROADPOL 
 
Jučer je na području Policijske uprave karlovačke, kao i na ostalim područjima Hrvatske i Europe proveden Speed Marathon, odnosno 24-satni nadzor brzine. U poduzimanju aktivnosti bio je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se i inače koristi u nadzoru i kontroli prometa. Akcija je provedena temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe.
 
Za provođenje ove aktivnosti policija je prikupljala prijedloge građana za lokacije nadzora brzine. Policijskoj upravi karlovačkoj građani su dostavili 46 prijedloga, od kojih je 40 usvojeno, a na ukupno 104 lokacije na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke proveden je nadzor brzine kretanja vozila. Tom prilikom utvrđena su 154 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 215 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Skrećemo pažnju da je prevelika brzina glavni uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. O tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila