NAJAVA: Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ u Karlovcu i Ogulinu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Manje_oruzje_manje_tragedija_plakat.jpg

Nastavak provedbe kampanje predviđen je i u mjesecu travnju -  23. travnja u Karlovcu, a 28. travnja u Ogulinu i to u suradnji s Karlovačkom županijom i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG 91.   

Foto: ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi moderniziranu kampanju Manje oružja, manje tragedija, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta pod nazivom Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma. Ovom moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. 
 
Policijska uprava karlovačka novu moderniziranu kampanju predstavila je 25. ožujka u Slunju, a nastavak provedbe kampanje predviđen je i u mjesecu travnju i to u suradnji s Karlovačkom županijom i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG 91. Slijedom toga 23. travnja aktivnost će biti provedena u Karlovcu, na Trgu hrvatskih branitelja 5 (kod Kauflanda) od 9 do 11 sati, a 28. travnja u Ogulinu, na Trgu Petra Stipetića (kod spomenika Golubice) od 9 do 11 sati.
 
Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

Priopćenja