Rezultati provedene akcije „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/minsko_eksplozivna_sredstva.jpg

Tijekom akcije građani su dragovoljno predali dva raketna ručna bacača, tri bombe, jednu trenutnu tromblonsku minu i 2176 komada raznog streljiva

Foto: ilustracija

U razdoblju od 25. do 28. veljače na području nadležnosti Policijske postaje Karlovac provedena je akcija Manje oružja, manje tragedija. Akcija je provedena sa svrhom senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a radi povećanja opće sigurnosti te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva.
 
Tijekom akcije građani su dragovoljno predali dva raketna ručna bacača, tri bombe, jednu trenutnu tromblonsku minu i 2176 komada raznog streljiva.
 
I nadalje podsjećamo da građani ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Ujedno, podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 

Pisane vijesti