Rezultati provedene akcije "Manje oružja – manje tragedija" na području PP Slunj

Slika PU_KA/PU_info/2017/Manje_oruzja_manje_tragedija_Slunj/naslovnica.jpg

Foto: PP Slunj

Policijski službenici Policijske postaje Slunj, u razdoblju od 27. studenog do 1. prosinca, na području grada Slunja, općina Rakovica i Cetingrad proveli su akciju Manje oružja – manje tragedija.
Ovakvim se akcijama nastoje spriječiti tragedije i kažnjive radnje kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva te povećati opće stanje sigurnosti svih građana na području grada Slunja, općina Rakovica i Cetingrad.
U akciji su građani dragovoljno predali 1 702 komada raznog streljiva i cijev puške.

I ovom prilikom podsjećamo građane da se o dragovoljnoj predaji oružja više mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Ujedno, podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 



Stranica