Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Autocesta1.jpg

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 127 prekršaja iz nadležnosti rada policije

Foto: ilustracija

Jučer 31. svibnja, na autocesti A-1, odmorištu Dobra, u smjeru sjevera (Ogulin-Zagreb), policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 127 prekršaja iz nadležnosti rada policije, od toga 99 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 22 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 11 vozila te je kod svih vozila utvrđena tehnička neispravnost – četiri vozila s opasnim nedostacima i sedam vozila s većim nedostacima.

Pisane vijesti | Promet i vozila