Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/kontrola_druge_sluzbe.jpg
Foto: ilustracija

U srijedu, 29. ožujka, na autocesti A-1, odmorište Draganić, u smjeru Zagreba, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policija je utvrdila 177 prekršaja (155 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četiri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i 18 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu), dok su iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđena četiri prekršaj. Pronađena je jedna osoba po potrazi. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 14 vozila. Kod osam vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod šest vozila opasni tehnički nedostaci.
 

Stranica