Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/kontrola_druge_sluzbe.jpg

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela

Foto: ilustracija

​U utorak, 13. listopada, na autocesti A-1, odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 146 prekršaja iz nadležnosti rada policije (142 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga), dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno 16 prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 12 vozila te su tom prilikom kod devet vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a kod tri vozila opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila