Razriješena kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta

Slika PU_KA/MUP_slike/uhicenik05.jpg

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom osumnjičenika (16, 18 i 20) zbog sumnje da su na području Karlovca u razdoblju od 18. ožujka do 8. listopada ove godine počinili ukupno 20 kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 18-godišnjaka se sumnjiči da je samostalno počinio devet kaznenih djela (šest teških krađa, te po jedno kazneno djelo krađe, oštećenje tuđe stvari i tešku krađu u pokušaju) u kojima je iz raznih objekata otuđivao alkoholna piće, novac, cigarete, duhan, akumulatore i bakrene oluke te oštetio osobni automobil.

Nadalje, spomenutog 18-godišnjaka se sumnjiči da je zajedno sa 26-godišnjakom, 16-godišnjakom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom počinio i 11 kaznenih djela teških krađa kojom prilikom su provaljivali u kioske, trgovine i obiteljsku kuću te otuđili cigarete, duhan, alkoholna pića, mobitele, sportsku odjeću, motorne kosilice i drugo.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 190.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 18-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, te doveden na općinsko državno odvjetništvo, a protiv svih osumnjičenika proslijeđeno je posebno izvješće.


 



Stranica