PU karlovačka darivala Udrugu "Zvončić" iz Karlovca

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Udruga_Zvončić_darivanje_osobe_s_invaliditetom_05_12_23/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom 

Foto: PU karlovačka
 
Obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca  i ove godine se već tradicionalno pridružila i Policijska uprava karlovačka.
 
Jučer 4. prosinca okruglom stolu u Karlovcu na temu „Pristupačan turizam u Karlovačkoj županiji“ kojeg su organizirali Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Veleučilište u Karlovcu prisustvovali su i predstavnici Policijske uprave karlovačke, Službe za javni red i sigurnost.
 
Policijski službenici nastavili su s obilježavanjem i danas, 5. prosinca, kada su u koordinaciji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u Udruzi „Zvončić“ u Karlovcu, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, obilježili i predstojeći blagdan Svetog Nikole.
 
Uz prigodne slatkiše, Udruzi su iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021. - 2030. uručene društvene igre „Sigurnost ili svijet prometnih znakova“. Ova obrazovna društvena igra djeci omogućuje da na zabavan način nauče prometne znakove te koje obavijesti i ograničenja određuju za pješake i vozače. Tijekom igre odgovaraju na pitanja različitih nivoa i mogu kao pješaci i kao vozači dobiti znanja i vještine o tome kako reagirati u nekim realnim situacijama. Kroz igru i zabavu djeca se tako uče poštivanju prometnih propisa i ostalih sudionika u prometu. 
 
Prigodne poklone u ime Policijske uprave karlovačke uručio je voditelj poslova prometne policije, Dražen Lipošćak predsjednici Udruge Snježani Čop sa suradnicima.

Pisane vijesti