Pronalazak mrtvog tijela u rijeci Mrežnici

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Mrežnica.jpg

Slijedi obdukcija radi utvrđivanja identiteta osobe

Foto: PU karlovačka

Danas, 12. rujna rano ujutro, policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su na mostu u naselju Belavići, Duga Resa, uočili skupinu od pet osoba za koje su posumnjali da su strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nakon što su navedene osobe uočile policijske službenike, trčeći su se udaljile natrag preko mosta u naselje Mrežnički Brig, a potom uzvodno obalom, gdje je nekoliko osoba skočilo u rijeku, a nekoliko ih se udaljilo u nepoznatom smjeru. Pritom je jedan strani državljanin zatečen na drvetu za koje je zapeo te su ga policijski službenici izvukli iz rijeke Mrežnice.

Strani državljanin koji je izvučen iz rijeke Mrežnice izrazio je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  

Radi pronalaska drugih osoba, policijski službenici pretraživali su teren dok su ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke pretraživali rijeku Mrežnicu te su na dnu rijeke uočili tijelo nepoznate muške osobe koje su izvukli na obalu. Na mjestu događaja proveden je očevid.

Slijedi obdukcija radi utvrđivanja identiteta osobe.

Priopćenja