Pronađeno puščano streljivo

Slika PU_KA/PU_info/2013/Manje_oruzja_manje_tragedija/Naslovnica.jpg

Jučer tijekom jutarnjih sati, temeljem zaprimljene dojave građanina, u kanti za smeće na ugibalištu u blizini Vukove Gorice pronađena su 204 komada puščanog streljiva. Streljivo su izuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te će ga uništiti u sklopu redovnog uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava. Ponovno podsjećamo građane da akcija Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje i da se protiv onih koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Ujedno podsjećamo da se putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani mogu više informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.  Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.  

Foto: MUP

Jučer tijekom jutarnjih sati, temeljem zaprimljene dojave građanina, u kanti za smeće na ugibalištu u blizini Vukove Gorice pronađena su 204 komada puščanog streljiva. Streljivo su izuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te će ga uništiti u sklopu redovnog uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava.

Manje oružja, manje tragedija – predajte oružje bez sankcija

Ponovno podsjećamo građane da akcija Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje i da se protiv onih koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Ujedno podsjećamo da se putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani mogu više informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. 
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.



Stranica