Program prometne kulture za najmlađe

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Program_prometne_kulture_za_najmlade/3.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU karlovačka

U karlovačkoj županiji održana je još jedna u nizu preventivnih aktivnosti koju provode Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar. Naime, Program prometne kulture za najmlađe, jedan od edukacijskih koncepata namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, a održan je danas 19. svibnja u Dugoj Resi, u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić, za učenike navedene škole i učenike Osnovne škole Vladimir Nazor Duga Resa.

U manifestaciju su bili uključeni predstavnici Jumicara, policijski službenici PU karlovačke i PPRP Karlovac, Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa  i Vatrogasno društvo Duga Resa. 

Uz izloženu opremu koju policija koristi u svakodnevnom radu, susret s učenicima prvenstveno je iskorišten za prometnu edukaciju na temu sigurnog kretanja pješaka, vožnje na biciklima i vožnje u motornim vozilima. Učenici su bili vrlo zainteresirani, postavili su veliki broj pitanja o radu policije, a iznijeli su i niz vlastitih iskustava o sudjelovanju u cestovnom prometu. 

Cilj ove aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu, o značenju horizontalne i vertikalne signalizacije, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige. Ujedno intencija je kroz primjere poučiti djecu nizu praktičnih vještina koje se odnose na sigurnost u prometu te kako prepoznati i reagirati na opasnosti u prometu. Ovakvom edukacijom nastoji se pridonijeti smanjenju broja smrtno stradale i ozlijeđene djece u prometu, povećati stupanj prometne kulture među najmlađima, ali i u široj zajednici te povećati ukupnu sigurnost u prometu.

Pisane vijesti