Pretragom oduzeto oko 23 kilograma marihuane, manje količine amfetamina i kokaina

Slika /PU_KA/PU_info/2022/Droga_Opatija_Karlovac/Droga-Opatija i Karlovac.jpg

Zajedničkim radom i postupanjem policije spriječeno je da droga dođe na crno tržište, a time i do krajnjih konzumenata

FOTO: PU primorsko-goranska

Zajedničkim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija i Odjelom kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke, oduzeta je znatna količina marihuane te manje količine drugih droga.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, u sklopu spomenutog istraživanja po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena je pretraga objekta koji se nalazi u jednoj od suhih marina na  širem riječkom području. Pretragom je pronađeno i oduzeto oko 23 kilograma marihuane pakirane u nekoliko paketa različite težine, oko 176 grama amfetamina i oko 16 grama kokaina, digitalna vaga, paket s 87 komada streljiva i drugi predmeti.

Pronađenu drogu osumnjičeni 35-godišnjak je neovlašteno nabavio i posjedovao u namjeri daljnje prodaje na području Primorsko-goranske županije. Međutim, zajedničkim radom i postupanjem policije onemogućen je namjeri prodaje te je spriječeno da droga dođe na crno tržište, a time i do krajnjih konzumenata.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osim kaznene prijave, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (neovlašteno posjedovanje streljiva), protiv njega je podnijet i optužni prijedlog.

Izvor: PU primorsko-goranska


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon