Predan pritvorskom nadzorniku zbog prijetnje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
U ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimili su kaznenu prijavu 28-godišnjakinje u vezi kaznenog djela prijetnje koje joj je uputio 48-godišnjak.
 
Odmah po zaprimanju kaznene prijave istog dana u večernjim satima policijski službenici upućeni su na adresu prebivališta osumnjičenog u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu. Muškarac je zatečen ispred zgrade na navedenoj adresi i tom prilikom je iz pojasa izvukao pištolj prijeteći da će pucati, nakon čega su druge policijske ophodnje zapriječile kretanje vozila i osoba na navedenom mjestu događaja.
 
Ubrzo ga policijski službenici savladavaju te mu stavljaju sredstva za vezivanje. Po izvršenom sigurnosnom pregledu, kod osumnjičenika je pronađeno oružje „D“ kategorije te je doveden u službene prostorije gdje je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,63 promila.
 
Sinoć je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv muškarca slijedi i podnošenje optužnog prijedloga.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon