Policijska uprava karlovačka provela nacionalnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija" u Slunju

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Manje_oruzja_manje_tragedija_Slunj_mine_04_04_24/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kampanja je provedena povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

Foto: PU karlovačka
 
Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju koji se obilježava 4. travnja, Policijska uprava karlovačka provela je danas na prostoru gradske tržnice u Slunju, Trg Zrinskih i Frankopana, nacionalnu kampanju Manje oružja, manje tragedija.

Cilj ove kampanje je upozoriti građane na opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava, osobito one koji žive u blizini minsko sumnjivih područja, kao i one koji zbog posla ili hobija odlaze u ugrožena područja te ih savjetovati o ponašanju prilikom nailaska na mine ili oružje, a ujedno ih i potaknuti na dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja.  

Kampanja su proveli policijski službenici za prevenciju Policijske uprave karlovačke zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Slunj te policijskim službenikom Regionalne protueksplozijske jedinice Zagrebu te u suradnji sa Službom civilne zaštite Karlovac, Gradskim društvom Crvenog križa Slunj, Društvom Crvenog križa Karlovačke županije i Povijesnom postrojbom karlovački počasni vod ZNG - 91, a sve uz potporu Karlovačke županije i županice Martine Furdek Hajdin koja je i osobno podržala ovu kampanju svojim posjetom. Akciju je podržala i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić.
  
Tijekom 2023. godine Policijskoj upravi karlovačkoj građani su dragovoljno predali 12 035 komada raznog streljiva, 55 ručnih bombi, tri protuoklopne i protupješačke mine, 260 komada ostalih eksplozivnih sredstava, 23 komada školskih, vježbovnih i inertnih sredstava, dva pirotehnička sredstva, 8,10 kg eksploziva, 11 m sporogorećeg štapina, 8,5 m detonirajućeg štapina i 364 komada vatrenog oružja.
 
Podsjećamo građane da je ovom akcijom bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava te je vremenski neograničena.
 
Dragi građani, oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva u Vašem domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje, a Vi ćete ostati anonimni.

Spriječimo tragediju, budite odgovorni prema sebi i bližnjima!

Pisane vijesti