Policija upućuje vozače na mogućnost besplatnog tehničkog pregleda vozila

Slika PU_KA/PU_info/2013/Dani_tehnicke_ispravnosti_vozila/Naslovnica2.jpg

Foto: PU karlovačka

Kao što je već i najavljeno u razdoblju od 25. do 30. studenog ove godine u tijeku je preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila koju provode Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske i tehničke stanice pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa. U sklopu ove akcije policija u okviru redovnog obavljanja službenih zadaća upućuje vozače na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.

Prilikom kontrole vozača i vozila policija se koristi novom opremom i uređajima za obavljanje mobilnih tehničkih pregleda na cesti i to uređajima za ispitivanje kočnica, automobilskih svjetala, emisije iz motora i mjeračem razine buke.

Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.



Stranica