Policija spriječila 10 slučajeva krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
Na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su od ponedjeljka 13. studenog do četvrtka 16. studenog, u deset odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje stranaca.
 
Na području Karlovca i Ozlja te općine Vojnić i Tounj, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali 12 vozača i suvozače (državljani Latvije, Republike Srbije, Turske, Moldavije, Ukrajine i Rumunjske) koji su prevozili strane državljane, a od kojih su dva zaustavljena vozila služila kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

U jednom od događaja koji se dogodio na području općine Vojnić, policijski službenici pokušali su zaustaviti osobno vozilo međutim vozač se nije zaustavio već se nastavio kretati vozilom da bi se ubrzo zaustavio nakon čega su iz vozila pobjegli vozač i strani državljani. Strani državljani su ubrzo pronađeni, dok vozač nije.

U svim ovim događajima sumnja se da su osumnjičeni iz koristoljublja prevozili veći broj stranih državljana, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je nekoliko stranih državljana već dan ranije izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom dok su ostali to učinili prilikom kontrole.
 
Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon