Policija će provoditi pojačani nadzor brzine kretnja vozila

Slika PU_KA/MUP_slike/kartonski_policajci01.jpg

Foto: ilustracija

U razdoblju od 01. do 15. travnja Policijska uprava karlovačka prikupljala je prijedloge građana za lokacije na kojima bi oni željeli da se nadzire brzina. Ovom prilikom zahvaljujemo građanima na dostavljenim prijedlozima te obavještavamo da je u navedenom razdoblju pristigao 41 prijedlog građana, a nakon analiziranja prijedloga sukladno vlastitim procjenama usvojeno je 13 prijedloga lokacija na kojima će se provoditi nadzor brzine. Najviše prijedloga dostavljeno je za područje u nadležnosti PPRP Karlovac (36), zatim slijede PP Duga Resa (2), PP Ogulin (1) , PP Ozalj (1) i PP Slunj (1). 

Shodno tome, na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja, policija će provoditi kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL - mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

Napomenuli bismo da je među uzrocima prometnih nesreća brzina jedan od najčešćih, a policijski službenici Policijske uprave karlovačke tijekom svojih redovnih zadaća u prva tri mjeseca ove godine sankcionirali su 5,3 % više prekršaja nepropisne brzine bez prometnih nesreća nego u istom razdoblju prošle godine. Tako je u prvom tromjesečju ove godine evidentirano 2550 prekršaja nepropisne brzine, a u istom razdoblju prošle godine 2422 prekršaja. 

Također, pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu. 
 



Stranica