Pojačani nadzor brzine u prometu

Slika PU_KA/MUP_slike/policajac_promet.jpg

Foto: ilustracija

U razdoblju od 27. ožujka do 10. travnja Policijska uprava karlovačka prikupljala je prijedloge građana za lokacije na kojima bi oni željeli da se nadzire brzina. Ovom prilikom zahvaljujemo građanima na dostavljenim prijedlozima te obavještavamo da je u navedenom razdoblju pristiglo 25 prijedloga građana, a nakon analiziranja prijedloga sukladno vlastitim procjenama usvojena su 24 prijedloga lokacija na kojima će se provoditi nadzor brzine. Najviše prijedloga dostavljeno je za područje u nadležnosti PPRP Karlovac (17), zatim slijede PP Ogulin (5), PP Duga Resa (2) i PP Ozalj (1). 

Shodno tome, na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, od 6 sati 19. travnja 2017. do 6 sati 20. travnja, policija će provoditi kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL - mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

Građani i predstavnici medija mogu prisustvovati samoj akciji, a ukoliko ste zainteresirani za snimanje ili fotografiranje provođenja aktivnosti molimo da se putem telefona ili e-maila najavite odnosima s javnošću Policijske uprave karlovačke. 

Također, u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu.
 



Stranica