Poduzimanje pojačanih aktivnosti prometne policije

Slika PU_KA/Slike/naslovnica_policija.jpg

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 28. svibnja do 3. lipnja zatečen je jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja .  Vozač je osobnim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i priveden na Prekršajni sud Karlovac koji mu pravomoćnim rješenjem odredio kaznu zatvora od 15 dana zatvora. U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirana je 21 prometna nesreća i to 13 s materijalnom štetom i osam s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.  Policijski službenici su utvrdili ukupno 502 prometna prekršaja od kojih izdvajamo: nepropisna brzina 178 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 21 prekršaj, nekorištenje sigurnosnog pojasa 94 prekršaja, a 9 vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi. Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 1,44 promila, a utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača na području grada Karlovca. U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.  

Foto: ilustracija

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 28. svibnja do 3. lipnja zatečen je jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 

Vozač je osobnim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i priveden na Prekršajni sud Karlovac koji mu pravomoćnim rješenjem odredio kaznu zatvora od 15 dana zatvora.

U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirana je 21 prometna nesreća i to 13 s materijalnom štetom i osam s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. 

Policijski službenici su utvrdili ukupno 502 prometna prekršaja od kojih izdvajamo: nepropisna brzina 178 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 21 prekršaj, nekorištenje sigurnosnog pojasa 94 prekršaja, a 9 vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 1,44 promila, a utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača na području grada Karlovca.

U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.



Stranica