Poduzimanje pojačanih aktivnosti prometne policije

Slika PU_KA/Slike/naslovnica_mjerenje_brzine.jpg

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke i to na području Karlovca, Ogulina i Duge Rese, u razdoblju od 7. do 13. svibnja, zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četvorica vozača su uhićena i dovedena na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i vožnju pod utjecajem alkohola. Vozačima je na nadležnom Prekršajnom sudu izrečena ukupna kazna od 140 dana zatvora i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih je sedam s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su utvrdili ukupno 507 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo: nepropisna brzina 193 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 26 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 54 prekršaja, a devet vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi. Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,69 promila utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača na području Ogulina. U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.

Foto: ilustracija

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke i to na području Karlovca, Ogulina i Duge Rese, u razdoblju od 7. do 13. svibnja, zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četvorica vozača su uhićena i dovedena na Prekršajni sud.

Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i vožnju pod utjecajem alkohola. Vozačima je na nadležnom Prekršajnom sudu izrečena ukupna kazna od 140 dana zatvora i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih je sedam s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene.
 
Policijski službenici su utvrdili ukupno 507 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo: nepropisna brzina 193 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 26 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 54 prekršaja, a devet vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,69 promila utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača na području Ogulina.

U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise. 
 



Stranica