Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Manje_oruzja_manje_tragedija_14_11_23/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi

Foto: PU karlovačka

Od 11. listopada do 12. studenoga 2023. godine na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice postupali su u pet dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava na području Karlovca i Duga Rese te u 14 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području Karlovca, Ogulina, Duga Rese i Slunja.

Policijski službenici su na siguran način izuzeli 18 ručnih bombi, sedam kemijskih ručnih bombi, jednu automatsku pušku, tri poluautomatske puške, četiri vojničke puške, jednu lovačku pušku, 23 detonatorske kapisle, tri protuoklopne mine, tri kumulativne tromblonske mine, jednu školsku protutenkovsku minu, jednu minu za minobacač, jedan upaljač topovske granate, jednu topničku granatu, četiri protutenkovska raketna bacača, jednu raketu za ručni bacač te 1593 komada streljiva raznovrsnih kalibara.
 
Predano oružje i streljivo te izuzeta minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Još jednom podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.

Pisane vijesti