Podizanje razine svijesti mladih vozača o opasnostima u cestovnom prometu

Slika PU_KA/PU_info/2017/Predavanje_mladim_vozacima/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U okviru aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na nivou Hrvatske pokrenut je projekt pod nazivom Podizanje razine svijesti mladih vozača o opasnostima u cestovnom prometu. Nositelj projekta je Hrvatski autoklub uz sudjelovanje Ministarstva unutarnjih poslova, a bazira se na načelu dobrovoljnosti dok pozive za edukaciju mladim vozačima upućuje Hrvatski autoklub. S tim u vezi, policijska službenica Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave karlovačke održala je jučer u prostorijama Hrvatskog autokluba Karlovac predavanje na temu sigurnosti u prometu. 

Cilj ove edukacije je poticanje mladih vozača na razvijanje svijesti o opasnostima u prometu, kao i pozitivna iskustva te preporuke za sigurnije ponašanje. Edukacija je usmjerena na najčešće primjere opasnosti u prometu koji proizlaze iz neprilagođene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje u različitim vremenskim uvjetima te razgovor o problemima koje su imali mladi vozači tijekom vožnje u prometu na cesti.

Kako bi povećali sigurno sudjelovanje u prometu upravo mladih vozača ovakvom edukacijom nastojat će se u narednom periodu obuhvatiti što više mladih vozača.
 



Stranica