Ozlijeđeni policijski službenici izvan službe

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Protiv više osoba nadležnom općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog

Foto: ilustracija
 
Noćas, 8. lipnja, oko 2.30 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Ogulinu u kojem su, prema dojavi tri nepoznate muške osobe, iz neutvrđenog razloga, fizički napale dvojicu policijskih službenika van službe u civilnoj odjeći i lakše ih ozlijedile.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet trojice muškaraca (24, 21 i 20-godišnjaka) koji se dovode u vezu s ozljeđivanjem policijskih službenika koji su, uz 24 i 20-godišnjaka bili pod utjecajem alkohola.  
 
Također je utvrđeno da je prilikom fizičkog sukoba bio prisutan još jedan policijski službenik van službe u civilnoj odjeći. 
 
Protiv svih šestero osoba nadležnom općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Budući policijski službenici nisu djelatnici Policijske uprave karlovačke, s događajem su upoznati njihovi nadležni rukovoditelji koji će odlučiti o daljnjem poduzimanju mjera i radnji iz Zakona o policiji.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon