Osumnjičeni za razbojništvo, tešku tjelesnu ozljedu i računalnu prijevaru u pokušaju

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a potom uz kaznenu prijavu dovedeni u nadležno Općinsko državno odvjetništvo

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i računalne prijevare u pokušaju policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe, 18-godišnjakom i jednom maloljetnom osobom.
 
Mladiće se sumnjiči da su se 22. listopada 2022. godine u ranim jutarnjim satima, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta u Ogulinu, kretali ulicom zajedno s 34-godišnjakom kojeg su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi fizički napali te mu otuđili mobitel, novčanik s novcem i drugo. Potom su uporabom sile od njega zatražili PIN broj bankovne kartice i pomoću otuđene bankovne kartice pokušali podići novac na bankomatu u blizini mjesta događaja. Tijekom ovog događaja 34-godišnjak je teško ozlijeđen.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a potom uz kaznenu prijavu dovedeni u nadležno Općinsko državno odvjetništvo. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon