Osumnjičen za više razbojništava

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Razriješena tri kaznena djela razbojništva na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić u suradnji s VIII. policijskom postajom Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela razbojništva na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke.
 
Razbojništva su se dogodila  5. srpnja 2020. godine i 2. rujna 2023. godine na benzinskoj postaji u Karlovcu, u gradskoj četvrti Rakovac te 31. kolovoza 2023. godine  na benzinskoj postaji u Zagrebu, u gradskoj četvrti Trnje.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 42-godišnjaka osnovano se sumnjiči da je maskiran i uz prijetnju plastičnim pištoljem, prema unaprijed stvorenoj namjeri i s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, od blagajnika na benzinskim postajama ukupno otuđio 2 898 eura te se udaljio u nepoznatom smjeru.
 
Muškarac je danas predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon