Osumnjičen za računalnu prijevaru

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Protiv 23-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu dostavljeno posebno izvješće

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Karlovac postupali su po zaprimljenoj prijavi 21-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine vezano za kaznena djela računalne prijevare te proveli kriminalističko istraživanje.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine osumnjičen da je počinio više kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, odnosno kaznena djela računalne prijevare i računalne prijevare u pokušaju. Naime, 23-godišnjaka se sumnjiči da je bez znanja i odobrenja oštećenog u travnju ove godine na neutvrđeni način došao do podataka s kartice oštećenog te putem aplikacije na internetu u više navrata izvršio te pokušao izvršiti kupovinu robe preko e-dućana, a kupljenu robu je zaprimao na adresu u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način 21-godišnjak je oštećen za nekoliko tisuća kuna.
 
Zbog sumnje da je 23-godišnjak počinio kaznena djela računalne prijevare i računalne prijevare u pokušaju, protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu dostavljeno posebno izvješće.
 
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon