Opet uhvaćeni krijumčari u Slunju, Vojniću i Karlovcu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Svi strani državljani, njih ukupno 21, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke uhitili državljane Kosova, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Hrvatske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24-godišnji državljanin Kosova s privremenim boravkom u Italiji u vozilu talijanskih nacionalnih oznaka kasno uvečer 21. kolovoza na području grada Slunja prevozio pet stranih državljana, kada je zaustavljen po policijskim službenicima Ravnateljstva policije.

Osim toga, policijski službenici Ravnateljstva policije su u noćnim satima 22. kolovoza na području općine Vojnić zaustavili i kontrolirali osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio šest stranih državljana. 

Također je utvrđeno da je 23. kolovoza u popodnevnim satima 42-godišnji rumunjski državljanin u vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka prevozio tri strana državljana kada je na području grada Slunja zaustavljen po policijskim službenicima Ravnateljstva policije.

Kasnije istog popodneva policijski službenici Ravnateljstva policije su, u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad, na području grada Karlovca zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. U automobilu je prevozio sedam stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da su svi strani državljani, njih ukupno 21, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Osumnjičeni muškarci kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon