Preporuke građanima povodom Dana piva

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/park_Karlovac.jpg

Upozoravamo građane na moguće oblike kriminaliteta i činjenja prekršaja te na rizična i neprihvatljiva ponašanja  

Foto: PU karlovačka
 
I ove godine povodom Manifestacije Dana piva Karlovac 2023. godine koji se održava od 25. do 29. kolovoza u Karlovcu, svakodnevno će biti posebna regulacija prometa u vremenu od 16,00 do 06,00 sati kada se zatvaraju za promet vozila (osim vozila organizacije, dostave, održavanja manifestacije i stanara) sljedeće gradske prometnice:
 
- „slijepa cesta“ Domobranske ulice od raskrižja s Domobranskom ulicom, zajedno s parkiralištem uz Gradsko kazalište Zorin dom
- Ulica kralja Tomislava od raskrižja s Ulicom Ivana Zajca do raskrižja s Ulicom Đuke Bencetića
- te dijelovi Ulica Ivana Gorana Kovačića, Augusta Cesarca i Stjepana Radića (prometnica i parkiralište oko spomenika „Hrvatski sokol“).
 
Prometom će upravljati policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac
 
Sve sudionike u prometu, i vozače i pješake pozivamo na poštivanje prometnih propisa i oprez prilikom sudjelovanja u prometu. Podsjećamo pješake da za prelazak preko kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze.

Ovom prilikom upozoravamo građane na moguće oblike kriminaliteta i činjenja prekršaja te na rizična i neprihvatljiva ponašanja. Podsjećamo mlade i njihove roditelje na Odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama grada Karlovca. Također, ukazujemo na zabranu noćnih izlazaka djeci mlađoj od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona.
 
Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa preporučujemo da svoja vozila ne ostavljaju na mračnom ili pustom mjestu, obavezno zaključavaju, zatvaraju prozore na njima te vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu.
 
Napominjemo da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača stoga vozače upozoravamo da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.
 
Uvažavajući naše preporuke, Policijska uprava karlovačka želi svim posjetiteljima ugodan boravak na Danima piva!
 

Pisane vijesti