Opet uhvaćeni krijumčari u Karlovcu i Vojniću

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Protiv četvorice muškaraca biti će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu 

Foto: ilustracija

Policijski službenici Ravnateljstva policije su proteklih dana u tri navrata na području Karlovca i Vojnića zaustavili krijumčare koji su prevozili ukupno 13 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Naime, u popodnevnim satima 6. kolovoza u Cerovcu Vukmanićkom zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji čileanski državljanin. Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio tri strana državljana.
 
Uvečer istog dana, na području općine Vojnić zaustavljen je i kontroliran osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak, dok je kao suvozač zatečen 39-godišnjak, obojica hrvatski državljani. Provjerom 55-godišnjeg vozača utvrđeno je da je osobnim automobilom upravljao s isteklom vozačkom dozvolom zbog čega mu je izdan obvezni prekršajni nalog. Također je utvrđeno da su u vozilu prevozili pet stranih državljana, od kojih se jedan nalazio u prtljažnom prostoru.
 
Ujutro 7. kolovoza policijski službenici Ravnateljstva policije su zaustavili u Vojniću osobni automobil osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio pet stranih državljana, a s obzirom da je prevozio veći broj osoba od upisanih u prometnoj dozvoli istome, je uručena obavijest o počinjenom prekršaju sukladno čl. 158. st. 1. Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijskim postupanjem je utvrđeno da je svih 13 stranih državljana nezakonito ušlo u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 
Nad navedenom četvoricom muškaraca policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja te će protiv svih biti podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon