Održana javna tribina „Mladi i ovisnost“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Javna_tribina_Mladi_i_ovisnost/2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prisutnima je ukazano na štetnosti droga i svih drugih vrsta ovisnosti na organizam i zdravlje čovjeka, kako se oduprijeti ovim porocima te koje su zakonske posljedice njihovog konzumiranja  

Foto: PU karlovačka

Sa ciljem prevencije raznih vrsta ovisnosti i ukazivanja na ovu vrstu problema u društvu, osobito kada je u pitanju eksperimentiranje s opojnim sredstvima, Policijska uprava karlovačka provodi niz preventivnih projekata. Ovom vrstom aktivnosti nisu obuhvaćeni samo učenici već je prevencija usmjerena i prema roditeljima.
 
Slijedom toga, suradnjom Policijske postaje Ozalj i Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj, jučer 10. svibnja, u Osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj održana je javna tribina na kojoj su sudjelovali roditelji učenika sedmih i osmih razreda navedene škole. Uz prigodno predavanje i prezentaciju na temu narkotika i ovisnosti koju su imali predstavnici policije, Opće bolnice Karlovac i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije – ispostava Ozalj, govorili su i načelnik Policijske postaje Ozalj Dalibor Gojak, gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak i ravnateljica škole Gordana Basar.
 
Svim prisutnima ukazano je na štetnosti droga i svih drugih vrsta ovisnosti na organizam i zdravlje čovjeka, kako se oduprijeti ovim porocima te koje su zakonske posljedice njihovog konzumiranja.
 
Kako upravo roditelji imaju značajnu ulogu u razvoju adolescenata, velika pažnja posvećena je njihovom informiranju i osiguravanju potrebnih informacija na predmetnu temu. Tako su im, osim pruženih informacija podijeljene i edukativne brošure sa člancima  i preporukama vezanim za razne vrste ovisnosti.
 

Pisane vijesti