Obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prisjećajući se žrtve koju su policajci podnijeli u Domovinskom ratu posebno smo se prisjetili i trojice poginulih pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj.


U znak sjećanja na stradavanja i okupaciju Slunja u petak 16. studenog, organizaciji Grada Slunja kroz program „Da se ne zaboravi“ obilježena je 27. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije trojice policijskih službenika. Obilježavanju je uz visoke dužnosnike, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Ivana Krupeca, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora gradonačelnika Grada Karlovca Damira Mandića, izaslanika Predsjednika Vlade ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, nazočili i predstavnici Policijske uprave karlovačke Jure Pavlinić, voditelj Službe policije i Slavko Živčić, načelnik Policijske postaje Slunj.
 
Uz visoke dužnosnike koji su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i policijskim službenicima bili su i predstavnici Hrvatske vojske, Grada Slunja, predstavnici općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni građani.
 
Prisjećajući se žrtve koju su policajci podnijeli u Domovinskom ratu posebno smo se prisjetili i trojice poginulih pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj Jose Begovića, Dragana Modrušana i Nikole Štefanca koji su na dan okupacije Slunja, 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja.
 
Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju služena je Sveta misa, a nakon toga je bila upriličena tribina na kojoj je prikazan dio dokumentarnog filma „104 sumraka“ koji govori o ratnim događanjima na području Slunja i strahotama koje su proživjeli stanovnici tog kraja.
 


Pisane vijesti