Obilježena obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Slunj_okupacija_1611.2022/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Među brojnim žrtvama na širem slunjskom području smrtno je stradalo i šestero policijskih službenika od kojih su trojica 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja

Foto: ilustracija

Jučer 16. studenog, u organizaciji Grada Slunja kroz program Da se ne zaboravi, a u znak sjećanja na stradavanja i okupaciju Slunja, obilježena je 31. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije policijskih službenika. Obilježavanju su uz brojne predstavnike institucija i građana nazočili načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car, načelnik Policijske postaje Slunj Ivan Kalić i načelnik PGP Cetingrad Josip Gagro.
 
Brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju odali su počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i policijskim službenicima.
 
Podsjetimo da je tih je dana 1991. na križni put iz Slunja i okolice prema susjednoj Bosni krenula nepregledna kolona djece, žena, staraca, bolesnika, mladog i starog življa, spašavajući živote pred tenkovima, avionima i topništvom.
 
Na žalost ti dani nisu prošli bez ljudskih žrtava, a među brojnim žrtvama na širem slunjskom području smrtno je stradalo i šestero policijskih službenika od kojih su trojica 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja.

Pisane vijesti