Obilježena 29. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

  • Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/sjecanje_na_poginule.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na današnji dan prisjetili smo se i žrtve koju su trojica pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj dali u Domovinskom ratu

Foto: PU karlovačka

U znak sjećanja na stradavanja i okupaciju Slunja u organizaciji Grada Slunja kroz program Da se ne zaboravi danas 16. studenog obilježena je 29. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije trojice policijskih službenika. U obilježavanju su uz visoke dužnosnike i izaslanike sudjelovali načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Slunj Slavko Živčić.
 
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju brojna izaslanstva, među kojima su bili i predstavnici Hrvatske vojske, Grada Slunja, predstavnici općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni građani, odala su počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i policijskim službenicima.
 
Na današnji dan prisjetili smo se i žrtve koju su trojica pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj dali u Domovinskom ratu, odnosno koji su 16. studenog 1991. na dan okupacije Slunja poginuli za vrijeme granatiranja. Tog dana, nakon tri i pol mjeseca potpune izolacije, a uslijed silovitih napada tenkovima, avionima i topništvom došlo je do progonstva građana s tog područja koji na svoja ognjišta nisu mogli naredne četiri godine.    
 
Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju služena je Sveta misa.
 

Pisane vijesti