Obilježen Dan policijske kapelanije „Sveti Josip“

Slika PU_KA/PU_info/2015/Dan_kapelanije/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas, 18. ožujka u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, upriličeno je svečano euharistijsko slavlje povodom proslave Dana policijske kapelanije Sveti Josip. Koncelebrirana sveta misa koju je predvodio mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, slavljena je uoči proslave blagdana sv. Josipa, jer upravo on je zaštitnik Policijske kapelanije Policijske uprave karlovačke ali i grada Karlovca. Uz predstavnike policije te brojne vjernike misno slavlje i proslavu Dana kapelanije svojim dolaskom uveličao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, predstavnici Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom, predstavnici MORH-a, Županije Karlovačke i Grada Karlovca te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

U svojoj propovijedi mons. Juraj Jezerinac osvrnuo se na život i važnost uloge sv. Josipa u svakoj obitelji, ističući ulogu očeva. Policiji kao čuvarima naše domovine zaželio je da im Gospodin po zagovoru sv. Josipa, kao zaštitnika obitelji, udjeli mudrost kako bi u svom poslu mudro i pravedno postupali na dobro hrvatskog naroda i građana ove zemlje.

U povodu prve godišnjice policijske kapelanije mons. Antun Sente, za Policijsku upravu karlovačku, načelniku Tomislavu Kotiću uručio je prigodni poklon s logom Nacionalnog svetišta sv. Josip.
 



Stranica