Obilježen Dan policije

Slika PU_KA/PU_info/2017/Dan_policije/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Polaganjem vijenaca pred centralnim križem na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu, Svetom misom u crkvi Svetog Josipa i svečanom akademijom u prostorijama Policijske uprave karlovačke, danas 27. rujna obilježen je Dan policije.

Prigodnoj proslavi u prostorijama PU karlovačke nazočili su brojni uzvanici, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, izaslanstva HKOV-a, Županije karlovačke, gradova Karlovca, Duga Rese, Ozlja i Slunja te djelatnici policije.

U prigodnom govoru načelnik Josip Ćelić je istaknuo: „Prioritet u radu policije svakako je i slikovito rečeno borba sa svim oblicima i vrstama kriminaliteta. Naime, danas kada su ratna vremena već daleko iza nas, policija protiv sebe ima teškog neprijatelja koji predstavlja prijetnju napretku i stabilnosti svakog društva. Taj neprijatelj je kriminal, posebno onaj teški i organizirani, te korupcija. Uvjeren sam da ćemo predanim radom razuvjeriti sve one koji dvoje oko naše spremnosti i odlučnosti u daljnjoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Svi zajedno moramo biti svjesni da kriminalitet, javni red i sigurnost ljudi i imovine nisu samo problemi policije, već problemi društva u cjelini, te da su ti problemi rješivi i svodljivi na prihvatljivu razinu, samo angažiranjem svih potencijala društvene zajednice, ne zato jer želimo pobjeći od svog dijela posla i odgovornosti, već naprotiv, jer se želimo staviti u funkciju društvene zajednice i transparentnim djelovanjem, poticanjem i ostvarivanjem partnerskih odnosa i povjerenja doprinijeti efikasnijem rješavanju problema. Kao što smo već naglasili potrebu za boljim iskorištavanjem vlastitih potencijala, naglašavamo i potrebu za boljim iskorištavanjem potencijala društvene zajednice. 
Pronalaženjem adekvatnog modela koordinacije i partnerskog djelovanja policije i drugih nadležnih tijela, službi i ustanova sigurno ćemo unaprijediti ukupno stanje sigurnosti, javnog reda i kvalitete života na određenom području, a time ćemo unaprijediti i rad policije, struktura državne uprave, odnosno pravne države u cjelini, što će rezultirati većim stupnjem povjerenja kod građana, boljim prihvaćanjem i razumijevanjem policije i sveukupnim unapređenjem stanja i odnosa u društvu.“

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić te Predsjednik županijske skupštine Ivan Vučić koji su čestitali Dan hrvatske policije te uputili riječi hvale za dosadašnju suradnju koja će se nastaviti i u narednom periodu.

U prigodi Dana policije načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić uručio je pohvalnice državnim službenicima i policijskim službenicima, njih 18-ero, koji su pohvaljeni za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća. Za doprinos u promoviranju PU karlovačke, MUP-a i hrvatske države diljem svijeta na sportskim natjecanjima u streljaštvu pohvalnica i prigodni poklon dodijeljeni su Vladi Cindriću, najistaknutijem strijelcu Streljačkog kluba Policajac.

Za suradnju i doprinos u ostvarivanju duhovnih aktivnosti Policijske kapelanije Sveti Josip i djelatnika Policijske uprave karlovačke mons. Antunu Senteu dodijeljena je zahvalnica. Također, zahvalnica je dodijeljena i Glazbenoj školi Karlovac koja je upotpunila službeni program s glazbenim izvedbama.

Obzirom da su u povodu Dana policije održana i sportska natjecanja u malom nogometu i streljaštvu, svečanost je bila i prigoda da se policijskim službenicima koji su sudjelovali u tim sportskim natjecanjima dodijele priznanja i pehari. 
 



Stranica