Nadzor korištenja parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

Slika PU_KA/PU_info/2012/Rezultati_uklanjanja_vozila/Naslovnica.jpg

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac na području grada Karlovca tog će dana pojačano provoditi mjere nadzora ispravnog korištenja parkirnih mjesta koja su označena i rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Osim navedenog obavljat će i provjeru izdanih znakova pristupačnosti te nadzirati pridržavanje prometnih propisa svih sudionika u prometu, poglavito onih koji ugrožavaju sigurnost osoba s invaliditetom u prometu. Nepropisno parkirana vozila bit će uklonjena uz pomoć radnog vozila za premještanje vozila tzv. pauka. Ovom akcijom nastoji se osigurati maksimalna dostupnost parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, a ujedno i skrenuti pozornost, ne samo vozačima, nego i svim ostalim sudionicima u prometu na svakodnevno sudjelovanje osoba s invaliditetom na našim prometnicama, te probuditi svijest o potrebi tolerancije prema njima.

Foto: iz arhive PU karlovačke

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac na području grada Karlovca tog će dana pojačano provoditi mjere nadzora ispravnog korištenja parkirnih mjesta koja su označena i rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. 
Osim navedenog obavljat će i provjeru izdanih znakova pristupačnosti te nadzirati pridržavanje prometnih propisa svih sudionika u prometu, poglavito onih koji ugrožavaju sigurnost osoba s invaliditetom u prometu. Nepropisno parkirana vozila bit će uklonjena uz pomoć radnog vozila za premještanje vozila tzv. pauka. 
Ovom akcijom nastoji se osigurati maksimalna dostupnost parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, a ujedno i skrenuti pozornost, ne samo vozačima, nego i svim ostalim sudionicima u prometu na svakodnevno sudjelovanje osoba s invaliditetom na našim prometnicama, te probuditi svijest o potrebi tolerancije prema njima.



Stranica