Nad migrantima počinjeno razbojništvo

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Od stranih državljana zaprimljene su kaznene prijave, koje će putem međunarodne policijske suradnje, biti proslijeđene Bosni i Hercegovini

Foto: ilustracija

U petak, 11. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici su prilikom zaštite državne granice na području općine Cetingrad, zatekli devet osoba, stranih državljana, koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Jedan među njima, 22-godišnji državljanin Afganistana, zatečen je s vidljivim ozljedama glave i u lošem fizičkom stanju te je zbrinut u zdravstvenoj ustanovi gdje je nakon pregleda otpušten.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske uprave karlovačke, utvrdili su da je devet stranih državljana,  dana 11. kolovoza 2023. godine, na teritoriju Bosne i Hercegovine, u šumi, presrela skupina od četvorice nepoznatih muškaraca koja im je uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem otuđila novac, mobitele, torbe s odjećom i drugo. Nakon počinjenog kaznenog djela, skupina muškaraca ih je odvela do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli te pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj.

Od stranih državljana zaprimljene su kaznene prijave, koje će putem međunarodne policijske suradnje, biti proslijeđene Bosni i Hercegovini.

Tijekom postupanja policije svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon