Na području PU karlovačke spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Leđa_palica.jpg

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 38 i 33 godine.

U kasnim večernjim satima 30. listopada, na području Slunja, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije. Utvrđeno je da je u vozilu prevozio sedam stranih državljana.
 
Zatim u ranim jutarnjim satima 31. listopada, policijski službenici su na području općine Cetingrad uočili zaustavljeno teretno kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka te su utvrdili da je vozač 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U teretnom prostoru kombi vozila nalazilo se pet, dok su pored vozila bila još 22 strana državljana.
 
Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Zbog počinjenog prometnog prekršaja, 38-godišnjem vozaču naplaćena je novčana kazna.
 
Tijekom postupanja policije, utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon