Na konferenciji za medije prezentirani rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

  • Slika /PU_KA/PU_info/2018/Rezultati_preventivno_represivne_akcije_na_autocesti/1.jpg
  • Slika

Ukupno je pronađeno 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i 1037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Ujedno, radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti.

Jučer 7. studenog na autocesti A-1 (Zagreb – Karlovac), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim službama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestama Rijeka – Zagreb te policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, proveli su pojačani nadzor prometa. 

Ovaj nadzor proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj iz Zakona o strancima .

Iz nadležnosti Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb) utvrđena su četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU.

Iz nadležnosti Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, a iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Ujedno, na izvanredni tehnički pregled upućeno je 16 vozila od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, zbog čega su dva vozila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

Što se tiče utvrđenog prekršaja iz Zakona o strancima, on se odnosi na zatjecanje devet državljana Turske, a za koje je utvrđeno da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. 

Što se tiče utvrđenih prekršaja i kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga ukupno je pronađeno 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i 1037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Ujedno, radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti. 

Navedene rezultate danas 8. studenog na konferenciji za medije prezentirao je voditelj Službe policije Jure Pavlinić.

Na konferenciji za medije glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Andreja Lenard izvijestila je da je danas u prijepodnevnim satima policija zaprimila dojavu da je na zgradi udruge u Generalskom Stolu zapaljena zastava te udruge, te da je djelomično nagorjela i zastava Republike Hrvatske. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićena. 


Pisane vijesti