Muškarca se sumnjiči za počinjenje dva kaznena djela

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Osumnjičen zbog kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Ozalj proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni muškarac 25. studenog u šumskom predjelu na području Ozlja, na udaljenosti od oko 100 metara od posljednje obiteljske kuće u naselju, hicem iz vatrenog oružja usmrtio psa vlasništvo 39-godišnjakinje, a koja se u trenutku usmrćivanja psa nalazila zajedno sa 43-godišnjim muškarcem u neposrednoj blizini psa, na udaljenosti od oko 1,5 metara, čime je doveo u opasnost i njihove živote.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno je više istražnih radnji, u sklopu kojeg su temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene i pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi kao i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičenog. Od osumnjičenog su tako oduzete četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu.
 
U cilju utvrđivanja točnih okolnosti nastanka ovog događaja slijedi sekcija lešine psa te eventualna daljnja potrebna vještačenja.
 
Protiv osumnjičenog muškarca biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon