Iz jame uspješno izvađena i uništena minsko-eksplozivna sredstva

Slika PU_KA/PU_info/2016/Iz_jame_izvadjena_eksplozivna_sredstva/naslovnica.jpg

Foto: ilustracija

Jučer, 2. ožujka, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Protueksplozijske službe Ministarstva unutarnjih poslova, iz jame na području općine Barilović, uspješno su izvadili i uništili pronađena minsko-eksplozivna sredstva zaostala iz II svjetskog rata. Nakon što je policija od pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja zaprimila dojavu o pronađenim minsko-eksplozivnim sredstvima, obavljene su sve potrebne pripreme za ovaj složen i zahtjevan pothvat. Tijekom ove akcije odbačena protupješadijska mina (PMA-3) i dvije mine za minobacač 50 mm uspješno su izvađene s dubine od 20 metara i na siguran način uništene sukladno pravilima struke. 

Podsjećamo: Građani, predajte oružje bez sankcija!

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 



Stranica