Hrvatska državljanka i državljanin Bosne i Hercegovine krijumčarili osobe

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Suradnjom policijskih službenika PGP Cetingrad i Ravnateljstva policije, na području općine Cetingrad, 16. i 17. kolovoza spriječeno je krijumčarenje 33 osobe

Foto. ilustracija

U poslijepodnevnim satima 16. kolovoza policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni automobil riječkih registarskih oznaka kojim je upravljala 34-godišnja hrvatska državljanka. U vozilu su zatečena četiri strana državljana koji su istoga dana na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Prilikom nadzora i zaštite državne granice, policijski službenici su u jutarnjim satima 17. kolovoza zaustavili teretni automobil bosansko - hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom kontrole, u tovarnom prostoru vozila zatečeno je 29 stranih državljana koji su to jutro nezakonito prešli državnu granicu.

Tijekom policijskog postupanja svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te su protiv dvoje osumnjičenih podnijeli kaznenu prijavljenu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, državljaninu Bosne i Hercegovine uručen je obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon