Građani nemojte davati podatke telefonom

Slika PU_KA/Slike/Zgrade_policijskih_postaja/Zgrada_PP_Ogulin.jpg

Policijskim službenicima Policijske postaje Ogulin, u srijedu, 14. svibnja, 68-godišnjakinja iz Josipdola prijavila je kazneno djelo prijevare. Ona navodi da ju je prije 20-tak dana na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao djelatnik jedne banke i od nje tražio da mu pročita broj bankovne kartice i osobni identifikacijski broj, uz obrazloženje da je to potrebno radi određenih izmjena na bankovnom računu. Ne sumnjajući u poziv sugovornika, 68-godišnjakinja je dala tražene podatke, a 14. svibnja u poslovnici banke utvrdila je da joj s računa nedostaje određena svota novca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava. Pozivamo građane budu oprezni i da preko telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke, te da u ovakvim situacijama o svemu obavijeste izdavatelja kartice. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Foto: PU karlovačka

Policijskim službenicima Policijske postaje Ogulin, u srijedu, 14. svibnja, 68-godišnjakinja iz Josipdola prijavila je kazneno djelo prijevare. Ona navodi da ju je prije 20-tak dana na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao djelatnik jedne banke i od nje tražio da mu pročita broj bankovne kartice i osobni identifikacijski broj, uz obrazloženje da je to potrebno radi određenih izmjena na bankovnom računu.
Ne sumnjajući u poziv sugovornika, 68-godišnjakinja je dala tražene podatke, a 14. svibnja u poslovnici banke utvrdila je da joj s računa nedostaje određena svota novca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Pozivamo građane da budu oprezni i preko telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke, te u ovakvim situacijama o svemu obavijeste izdavatelja kartice. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.



Stranica