Generalski Stol – edukacija mladih o minsko-eksplozivnim sredstvima

Slika PU_KA/PU_info/2015/Generalski_stol_edukacija_mes/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas 19. veljače predstavnici policije, Hrvatskog centra za razminiranje i Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG 91, učenike OŠ Generalski Stol i područne škole Tounj educirali su o minsko-eksplozivnim sredstvima i raznim opasnostima koje mogu proizići iz nestručnog rukovanja takovim sredstvima.

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave karlovačke upoznali su mlade, njih 79, o aktivnostima policije u sklopu provođenja akcije Manje oružja, manje tragedija, nastojeći time osvijestiti i njih i njihove roditelje na opasnosti koje mogu proizići iz čuvanja i držanja oružja u domovima. Ujedno, ukazali su im i na mogućnosti dragovoljne predaje oružja, streljiva i raznih eksplozivnih tvari u sklopu provođenja akcije Manje oružja, manje tragedija, bez sankcija

Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje ukazali su na opasnosti minsko sumnjivih područja te upozorili mlade na opasnosti od mina, te im ukazali na koji način se trebaju ponašati ukoliko uoče sumnjivo minsko-eksplozivno sredstvo. 

U narednom periodu policija će nastaviti s provođenjem ove aktivnosti na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, a u planu je provođenje aktivnosti na području Plaškog, Cetingrada i Josipdola (Oštarije).
 



Stranica