Dovršeno kriminalističko istraživanje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici PU karlovačke su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu proveli i dovršili kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 55-godišnju Karlovčanku sumnjiči se da je kao odgovorna osoba u tvrtki na području Karlovca povrijedila dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa na način da je donijela pisanu odluku o odobravanju privremenog korištenja službenog vozila i mobitela 58-godišnjem Karlovčaninu koji je u istoj tvrtki jedna od odgovornih osoba, iako je znala da će 58-godišnjak povjerena sredstva koristiti suprotno navedenoj odluci, odnosno u privatne svrhe. Ujedno, spomenutog 58-godišnjaka policija sumnjiči da je u razdoblju od 25. listopada 2010. do listopada 2012. godine postupao suprotno donesenoj odluci i povjerena sredstva koristio u privatne svrhe, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, a ujedno zajedno s 55-godišnjakinjom oštetio tvrtku za iznos veći od 34 tisuće kuna. Zbog sumnje da su oboje počinili kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. Kaznenog zakona, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je Posebno izvješće.  

Policijski službenici PU karlovačke su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu proveli i dovršili kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 55-godišnju Karlovčanku sumnjiči se da je kao odgovorna osoba u tvrtki na području Karlovca povrijedila dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa na način da je donijela pisanu odluku o odobravanju privremenog korištenja službenog vozila i mobitela 58-godišnjem Karlovčaninu koji je u istoj tvrtki jedna od odgovornih osoba, iako je znala da će 58-godišnjak povjerena sredstva koristiti suprotno navedenoj odluci, odnosno u privatne svrhe. Ujedno, spomenutog 58-godišnjaka policija sumnjiči da je u razdoblju od 25. listopada 2010. do listopada 2012. godine postupao suprotno donesenoj odluci i povjerena sredstva koristio u privatne svrhe, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, a ujedno zajedno s 55-godišnjakinjom oštetio tvrtku za iznos veći od 34 tisuće kuna.

Zbog sumnje da su oboje počinili kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. Kaznenog zakona, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je Posebno izvješće. 



Stranica