Dan ljubaznosti u prometu proveden i u Karlovcu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Dan ljubaznosti u prometu-Karlovac/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo vozače da i dalje svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u prometu te pridonose poboljšanju stanja sigurnosti 

Foto: PU karlovačka

Postaja prometne policije Karlovac je u suradnji s Gradom Karlovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije nastavila s provođenjem preventivno-edukativne akcije Dan ljubaznosti u prometu. Ova aktivnost provedena je na području Karlovca, a ususret rođendanu grada Karlovca.
 
Povodom toga je danas u Karlovcu, u Glazbenom paviljonu, Šetalište dr. Franje Tuđmana, održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati te dodijeljena priznanja i prigodne nagrade za 10 vozača. Nagrade nagrađenim vozačima osigurane su iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.

Preventivna aktivnost se provodila na način da su pripadnici prometne jedinice mladeži na frekventnim pješačkim prijelazima evidentirali vozače koji su propuštali pješake, ali i one koji to nisu činili.
 
Načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac prezentirao je rezultate akcije te je istaknuo da od 1800 vozila odnosno vozača koja su kontrolirani, ukupno 1325 vozača je propustilo pješake na obilježenim pješačkim prijelazima dok ih ostali nisu propustili pješake odnosno nisu postupili po zakonskom propisu
 
Na konferenciji za medije sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Ivana Fočić koja je čestitala nagrađenim građanima i pohvalila sve vozače koji su poštivali prednost prolaska pješaka na pješačkim prijelazima.
  
Želja i cilj policije je da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevnice, te ovakvim aktivnostima želimo poslati poruku javnosti i pozvati građane da i dalje, a ne samo za vrijeme trajanja akcije, svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u prometu te pridonose poboljšanju stanja sigurnosti.

Pisane vijesti